beugels / orthodontie

Door middel van een beugel kunnen tanden en kiezen netjes op een rij gezet worden en goed op elkaar passend gemaakt worden. Dit zorgt niet alleen voor een mooie glimlach, maar ook voor een goede functie en het gebit is daardoor beter te reinigen. Ook kan bij kinderen door beïnvloeding van de kaakgroei een harmonieus gelaat bereikt worden. Steeds meer volwassenen kiezen ook voor een beugel. Voorwaarde is wel dat het gebit in goede conditie verkeert en goed onderhouden is. Bij de gebitscontrole bekijkt de tandarts voor orthodontie de stand van tanden en kiezen, ook wordt de wisseling van het melkgebit naar het blijvende gebit goed gevolgd. De tandarts voor orthodontie zal tijdig aangeven of en wanneer een beugel noodzakelijk is.

Wij bieden 2 werkwijzen aan:
Insignia (plaatjes beugel)
Wij maken gebruik van, wat wij vinden, het allerbeste en meest geavanceerde bracket systeem: het Damon systeem; helemaal individueel aangepast voor je lach en tanden met behulp van de digitale 3D technieken van Insignia.
Voor meer informatie over Insignia: www.insigniabeugel.nl

Invisalign (onzichtbare beugel)
Het merk Invisalign staat voor ‘invisible’ (onzichtbaar) en ‘align’ (corrigeren). Wanneer men het dus heeft over de onzichtbare beugel, bedoelt men meestal de Invisalign beugel. Het belangrijkste voordeel van de onzichtbare Invisalign beugel is dat hij niet opvalt en daardoor door de omgeving nauwelijks waargenomen wordt.

De beugels van Invisalign zijn onzichtbaar omdat ze gemaakt zijn van transparant kunststof dat nauwsluitend over het gebit geschoven kan worden. Voor iedere patiënt wordt een hele serie beugels gemaakt, die allemaal op maat zijn gemaakt en precies op elkaar aansluiten. Iedere beugel wordt twee weken gedragen en oefent eigenlijk alleen de eerste dagen grote druk uit op het gebit. Nadat het gebit weer een beetje verder gecorrigeerd is en de druk geheel verdwenen, wordt de beugel vervangen voor de volgende beugel.

De onzichtbare Invisalign beugel is vooral zeer geschikt voor mensen met een representatieve functie. Voor hen is het uiterlijk immers zeer belangrijk. De beugel kan zelfs helemaal onzichtbaar worden gemaakt door hem tijdelijk uit te nemen. Ook dat is een groot voordeel van Invisalign ten opzichte van alle andere beugels.
Voor meer informatie over Invisalign: www.dentalcorrect.nl